Spring naar inhoud

Opleidingen

EHBO vereniging Castricum heeft o.a. als doel het bevorderen van het verlenen van eerste hulp.
Om deze vaardigheden te kunnen leren bieden wij een breed pakket cursussen aan.
Onze lessen worden gegeven volgens de voorwaarden en normen van het Oranje Kruis. Onze cursisten ontvangen daardoor altijd een officieel en breed erkend diploma.
Veel zorgverzekeraars vergoeden cursussen eerste hulpverlening geheel of gedeeltelijk. Vraag dit na bij uw zorgverzekeraar of kijk op de zorgwijzer.

Hier treft u informatie aan over de cursussen:

Onze cursussen worden gegeven volgens de richtlijnen van Het Oranje Kruis.

ZIJN DE CURSUSSEN VANWEGE COVID19 VEILIG TE VOLGEN?
Alle cursussen voldoen aan de corona-richtlijnen van de overheid en wordt gegeven met inachtneming van strikte hygiëneregels. Het aantal cursisten is beperkt en de lesruimte is vergroot, zodat de 1,5 meter afstand onderling gegarandeerd is. Elke cursist draagt tijdens de oefeningen (door de EHBO beschikbaar gestelde) handschoenen. Iedere cursist maakt gebruik van schone hulpmiddelen.


U heeft les- en examengarantie: worden de lessen tussentijds door overheids-maatregelen stilgelegd of kunt u daardoor geen examen doen, dan kunt u dit later kosteloos inhalen.


Bij binnenkomst in Geesterhage is het dragen van een mondmasker en het desinfecteren van de handen verplicht en bij het leslokaal wordt gebruik gemaakt van een gescheiden in- en uitgang.

En uiteraard blijft u thuis bij gezondheidsklachten. Over het inhalen van lessen worden afspraken gemaakt. Indien u vanwege gezondheidsklachten niet aan de cursus kunt deelnemen wordt het cursusgeld terugbetaald.

Geslaagd! Hoe houd ik het diploma/certificaat  geldig?

Het diploma of certificaat heeft een geldigheidsduur van 2 jaar. Om in aanmerking te komen voor verlenging moeten de competenties jaarlijks worden bijgehouden tijdens een of meer herhalingslessen. Door lid te worden van onze vereniging betaalt u alleen de jaarlijkse contributie en krijgt u verder kosteloos een programma van herhalingslessen aangeboden.  Meer informatie over herhalingslessen vindt u op de pagina vervolgcursus

Onderstaand filmpje is door TV Castricum gemaakt tijdens een realistische herhalingsles met LOTUS slachtoffers in het gebouw van Nieuw Geesterhage.

WordPress Author Theme - Copyright 2020 EHBO Castricum