Spring naar inhoud

Eerste Hulp aan Kinderen

EHAK cursusKinderen zijn vliegensvlug en als het dan misgaat, dan wilt u de juiste Eerste Hulp kunnen verlenen.
Of misschien werkt u op een kinderdagverblijf, peuterspeelzaal of bent u gastouder. Ook dan is het belangrijk dat u weet welke hulp u kunt verlenen.
Daarom bieden wij een cursus Eerste Hulp aan kinderen aan.

Dit leert u tijdens de opleiding

Tijdens de cursus leert u hulp verlenen aan kinderen en krijgt u inzicht in de gevaren die kinderen bedreigen en hoe u deze kunt voorkomen.
De cursus wordt gegeven volgens de eindtermen van het Oranje Kruis en wordt afgesloten met een toets.
Als deze toets succesvol wordt afgerond, ontvangt u het officiële certificaat Eerste Hulp aan kinderen van het Oranje Kruis.
De cursus voldoet daarmee aan de normen van het Ministerie van Onderwijs Cultuur & Wetenschappen.

Planning
Op donderdag 13 januari 2022 starten wij een cursus Eerste Hulp aan Kinderen. De cursus bestaat uit 4 lessen van 3 uur die gegeven worden op 13-01-2022, 20-01-2022, 27-01-2022 en 03-02-2022. De lestijden zijn van 19.00 tot 22.00 uur.

De cursus voldoet aan de corona-richtlijnen van de overheid en wordt gegeven met inachtneming van strikte hygiëneregels. Het aantal cursisten is beperkt zodat de 1,5 meter afstand onderling gegarandeerd is. Elke cursist oefent op een schone pop en draagt tijdens de oefeningen (door de EHBO beschikbaar gestelde) handschoenen. Bij binnenkomst wordt  een korte gezondheidscheck gedaan en worden de handen gedesinfecteerd.

Duur en kosten van de opleiding

Babyreanimatie WebsiteDe cursus bestaat uit 4 lessen van elk 3 uur die gegeven worden in ons leslokaal in Cultuur Centrum Nieuw Geesterhage, Geesterduinweg 3, 1902 CB  Castricum. De lestijden zijn van 19.00 uur tot 22.00 uur.

De kosten van de opleiding bedragen € 95,00. Dit is inclusief lesboek, oefenmateriaal en certificaat.
Veel zorgverzekeraars vergoeden cursussen eerste hulpverlening geheel of gedeeltelijk. Vraag dit na bij uw zorgverzekeraar of kijk op de zorgwijzer.

Aanmelden

Junior WebsiteAanmelding kan plaatsvinden met behulp van het inschrijfformulier dat u hier kunt downloaden. 
Na aanmelding ontvangt u uiterlijk twee weken voor aanvang van de cursus de bevestiging van deelname.
Bij annulering tot 2 weken voor aanvang van de cursus zijn geen kosten verschuldigd. Nadien wordt 10 % van het cursusgeld in rekening gebracht. Indien de cursus op of na de startdatum wordt opgezegd dan zijn de volledige cursuskosten verschuldigd. Mocht u voor het begin van de cursus weten dat u verhinderd bent deel te nemen aan de cursus, dan kan in overleg met de coördinator opleidingen een vervanger gestuurd worden. Dit is niet meer mogelijk indien de cursus al is gestart.
Voor vragen over deze opleiding kunt u per e-mail contact met ons opnemen of bellen met ons secretariaat.

Geslaagd! Hoe houd ik het certificaat geldig?

Het certificaat Eerste Hulp aan kinderen is 2 jaar geldig. Om in aanmerking te komen voor verlenging van het certificaat moeten de competenties jaarlijks worden bijgehouden tijdens een herhalingsles. Door lid te worden van onze vereniging betaalt u alleen de jaarlijkse contributie en krijgt u verder kosteloos een programma van herhalingslessen aangeboden. 

WordPress Author Theme - Copyright 2020 EHBO Castricum