Ga naar de inhoud

Eerste Hulp aan Kinderen

EHAK cursusKinderen zijn vliegensvlug en als het dan misgaat, dan wilt u de juiste Eerste Hulp kunnen verlenen.
Of misschien werkt u op een kinderdagverblijf, peuterspeelzaal of bent u gastouder. Ook dan is het belangrijk dat u weet welke hulp u kunt verlenen.
Daarom bieden wij een cursus Eerste Hulp aan kinderen aan.

Dit leert u tijdens de opleiding

Tijdens de cursus leert u hulp verlenen aan kinderen en krijgt u inzicht in de gevaren die kinderen bedreigen en hoe u deze kunt voorkomen.
De cursus wordt gegeven volgens de eindtermen van het Oranje Kruis en wordt afgesloten met een toets.
Als deze toets succesvol wordt afgerond, ontvangt u het officiële certificaat Eerste Hulp aan kinderen van het Oranje Kruis.
De cursus voldoet daarmee aan de normen van het Ministerie van Onderwijs Cultuur & Wetenschappen.

Planning
Deze cursus bestaat uit een e-learning waarin u op uw gemak achter de computer alle theorie doorneemt en aansluitend 3 praktijklessen om de handelingen uitgebreid te oefenen.
Het doorlopen van deze theorielessen neemt circa 8-10 studie-uren in beslag. De praktijklessen zijn op zaterdag van 09.00 tot 12.00 uur. 

De eerstvolgende cursus wordt gepland in het najaar van 2024. Wilt u geïnformeerd worden over de planning/cursusdatums, stuur dan vrijblijvend een mailtje naar secretaris@ehbocastricum.nl. U ontvangt dan als eerste bericht om u op tijd in te kunnen schrijven.

Locatie en kosten van de opleiding

Babyreanimatie WebsiteDe cursus wordt gegeven in ons leslokaal in Cultureel Centrum Geesterhage, Geesterduinweg 3, 1902 CB  Castricum. 

De kosten van de opleiding bedragen € 95,00. Dit is inclusief e-learningmodule, lesboek, oefenmateriaal en certificaat.
Veel zorgverzekeraars vergoeden cursussen eerste hulpverlening geheel of gedeeltelijk. Vraag dit na bij uw zorgverzekeraar of kijk op de zorgwijzer.

Aanmelden

Junior WebsiteAanmelding kan plaatsvinden met behulp van het inschrijfformulier dat u hier kunt downloaden. 
Na aanmelding ontvangt u uiterlijk twee weken voor aanvang van de cursus de bevestiging van deelname.
Bij annulering tot 2 weken voor aanvang van de cursus zijn geen kosten verschuldigd. Nadien wordt 10 % van het cursusgeld in rekening gebracht. Indien de cursus op of na de startdatum wordt opgezegd dan zijn de volledige cursuskosten verschuldigd. Mocht u voor het begin van de cursus weten dat u verhinderd bent deel te nemen aan de cursus, dan kan in overleg met de coördinator opleidingen een vervanger gestuurd worden. Dit is niet meer mogelijk indien de cursus al is gestart.
Voor vragen over deze opleiding kunt u per e-mail contact met ons opnemen of bellen met ons secretariaat.

Geslaagd! Hoe houd ik het certificaat geldig?

Het certificaat Eerste Hulp aan kinderen is 2 jaar geldig. Om in aanmerking te komen voor verlenging van het certificaat moeten de competenties jaarlijks worden bijgehouden tijdens een herhalingsles. Door lid te worden van onze vereniging betaalt u alleen de jaarlijkse contributie en krijgt u verder kosteloos een programma van herhalingslessen aangeboden. 

WordPress Author Theme - Copyright 2024 EHBO Vereniging Castricum