Sla over naar de inhoud

Jeugd EHBO

Jeugd EHBOIn samenwerking met de leerkrachten geven onze leden als vrijwilliger de lessen Jeugd Eerste Hulp in groep 8 van enkele basisscholen in Castricum.
Op deze wijze proberen wij de jeugd in een vroeg stadium kennis bij te brengen over het verlenen van hulp aan de medemens.
Gebeurt er op het schoolplein of tijdens het sporten een ongelukje, dan weten de jeugd EHBO-ers wat ze wel maar ook wat ze niet moeten doen.
Door hun kennis kan paniek en onjuist handelen voorkomen worden en tijdig hulp ingeroepen worden.
De lessen worden afgesloten met een examen waarbij de leerlingen het diploma Jeugd Eerste Hulp A van het Oranje Kruis kunnen behalen.

Ieder jaar weer slagen zo’n 150 leerlingen voor hun felbegeerde diploma en tonen dit vol trots.

Ben je geslaagd en vond jij die lessen ook zo leuk en vond je het jammer dat de EHBO-week alweer voorbij was en zou je nog wel méér willen weten van EHBO-onderwerpen?
Nou, dat kan natuurlijk! EHBO Vereniging Castricum heeft voor jou een speciaal programma gemaakt dat bij voldoende belangstelling elk jaar in het voorjaar gegeven wordt.
Het programma heet “Op weg naar het Eerste Hulp Diploma” en je kan het elk jaar volgen tot je oud genoeg bent voor het halen van het echte Eerste Hulp Diploma (je mag dit examen afleggen vanaf je 16e verjaardag). Wil je er meer over weten of wil je er graag bij zijn volgend jaar download dan hier de informatie en het aanmeldformulier.
Jeugd EHBO boekjes

Als vereniging is het moeilijk om voldoende vrijwilligers te vinden voor het verzorgen van deze lessen. Daarom roepen wij scholen, leerkrachten of ouders met belangstelling voor de Jeugd EHBO op om contact op te nemen met onze coördinator Opleidingen over het opleiden tot EHBO-er zodat uzelf met onze ondersteuning de lessen kunt verzorgen.

WordPress Author Theme - Copyright 2018 EHBO Castricum