Ga naar de inhoud

Zesminutenzones

HartslagNuDe Gemeente Castricum is in 2010 in samenwerking met de EHBO verenigingen, de Castricumse Reddingsbrigade, de Stichting Reanimatie en AED en het Rode Kruis gestart met het project Burger AED (zesminutenzones). 

Het doel is om de overlevingskansen van mensen met een hartstilstand buiten het ziekenhuis te verhogen. De Meldkamer van Veiligheidsregio Noord Holland Noord maakt gebruik van het alarmeringssysteem HartslagNu dat aan geregistreerde burgerhulpverleners een SMS verstuurt als rondom hun woon- of werkplaats gereanimeerd moet worden. Hierdoor kunnen burgerhulpverleners binnen zes minuten starten met reanimeren en daarbij gebruik maken van een Automatische Externe Defibrillator (AED). De alarmering van burgerhulpverleners is een extra service naast de reguliere ambulancezorg.AED in kast

In de gemeente Castricum, Akersloot en Limmen hangen ± 45 AED-apparaten waarmee mensen die een hartstilstand krijgen op tijd kunnen worden geholpen. De AED’s hangen buiten, in metalen kasten die zijn afgesloten met een sleutel. Op de website van de Gemeente Castricum kan je zie waar de AED’s hangen

De AED kasten zijn alleen toegankelijk voor burgerhulpverleners die zich hebben aangemeld. Iedereen die zich via www.hartslagnu.nl heeft aangemeld kan bij de Gemeente Castricum een sleutel aanvragen om de AED kasten te openen. Stuur voor het aanvragen van een sleutel een mail met je naam en adres naar de coördinator van de Gemeente. Je krijgt de sleutel dan thuisbezorgd.

Als EHBO Vereniging ondersteunen wij dit initiatief van harte. Wij hopen dat zoveel mogelijk opgeleide hulpverleners (EHBO’ers) zich hiervoor aanmelden.

Oproep reanimatieAanmelding betekent niet dat je verplicht bent om te allen tijde in actie te komen. Een groep personen binnen de zone krijgt namelijk tegelijkertijd dezelfde melding. Je hebt ook de mogelijkheid om aan te geven dat je tijdens jouw vakantie geen bericht wilt ontvangen.

Op de website www.hartslagnu.nl staat alle informatie en kan je jezelf ook registreren.

Certificaatdatum van reanimatie (EHBO) diploma verlopen?

Het burgeraed-systeem stuurt automatisch ter herinnering een e-mail wanneer het constateert dat de door u ingevoerde certificaatdatum binnen twee maanden verloopt of verlopen is. Wanneer u  een herhalingstraining heeft gevolgd dan dient u zelf uw certificaatdatum te wijzigen in het systeem AED Alert. U hoeft niet te wachten tot u  het certificaat daadwerkelijk  ontvangen heeft.
U wijzigt uw gegevens door in te loggen via www.hartslagnu.nl. Na inloggen komt u op uw pagina ‘mijn profiel’ met een aantal icoontjes. Onder het icoon ‘mijn gegevens’ vindt u onder andere uw wachtwoord en certificaatdatum. Wanneer u de oude gegevens weghaalt kunt u daarna de nieuwe informatie invullen. Daarna klikt u onderaan de pagina op ‘opslaan’.

WordPress Author Theme - Copyright 2024 EHBO Vereniging Castricum