Ga naar de inhoud

Strandpost

 

Nieuwestrandpost 1-6-2023

EHBO Vereniging Castricum is in het zomerseizoen aanwezig op de strandpost in Castricum aan zee (Bakkum).
Gedurende de periode van mei tot en met half september wordt door de vrijwilligers van onze vereniging de EHBO post op het Castricumse strand bemand. De dienstverlening vindt in nauwe samenwerking met de Castricumse Reddingsbrigade plaats.
In juni 2023 is door de Gemeente Castricum een geheel vernieuwde strandpost geplaatst. Wij beschikken hiermee over een professioneel uitgeruste strandpost. De post treft u links van de strandopgang aan en is te herkennen aan de gele EHBO vlag. Tijdens de dagelijkse openingstijden van 10.00 uur  tot 18.00 uur zijn wij zoveel mogelijk  aanwezig.
De hulpverlening varieert van behandeling van kwallenbeten, insectenbeten en splinters tot warmteletsel, botbreuken en hartklachten. Jaarlijks worden zo’n 800 bezoekers door ons geholpen.

Raambekleding van Sponsor Zijlstra Interiors

Op 1 augustus 2023 heeft Zijlstra Interiors uit Limmen geheel kosteloos de raambekleding geleverd en aangebracht in onze nieuwe strandpost. Wij zijn erg blij met deze sponsoring. Neem gerust eens een kijkje op de website van Zijlstra Interiors om te zien welke producten en diensten zij nog meer aanbieden. Op deze foto ziet u dat de raambekleding er keurig uitziet. 

 

Schoonloopmat bij hoofdingang

Bezoekers aan onze strandpost komen natuurlijk veelal met zanderige voeten de post binnenlopen. Wij zijn blij dat Alma Creations uit Castricum  kosteloos drie schoonloopmatten heeft geleverd. Hierdoor kunnen wij onze strandpost beter schoon houden. Neem gerust eens een kijkje op de website van Alma Creations om te zien welke producten zij aanbieden. Op deze foto ziet u dat de ingang met schoonloopmat er keurig uitziet.

 

Tot de uitrusting op de strandpost behoort ook een Automatische Externe Defibrillator (AED).
Ook als u geen hulp nodig heeft, bent u welkom om eens een kijkje te nemen. Wij laten u graag onze strandpost zien en vertellen u over ons werk op het strand.

Doorverwezen? Hoe gaat het met U?

cropped-Oefening-CRB-Website.jpgBent u op onze strandpost geweest voor hulp en bent u doorverwezen naar een huisarts, de huisartsenpost of de spoedeisende hulp? Voor de leden van onze vereniging is iedere doorverwijzing een leermoment. We willen waarom graag van u weten welke diagnose door de arts is gesteld, zodat we weten of we de ernst van uw incident op juiste wijze hebben ingeschat. U kunt het terugkoppelingsformulier ook hier invullen en verzenden.

Werken op onze strandpost?

Oefening met Reddingsbrigade WebsiteLeden van onze vereniging kunnen zich voor stranddiensten aanmelden bij de coördinator strandpost.
Bent u geen lid van onze vereniging maar wilt u wel graag dienst doen op onze strandpost en heeft u een geldig diploma Eerst Hulpverlener van het Oranje Kruis of het Rode Kruis?  Door kosteloos buitenlid te worden van onze vereniging en u op te geven bij de coördinator strandpost, kunt u het geleerde op onze strandpost in de praktijk brengen.

Van alle vrijwilligers die hulpverleningsdiensten voor ons doen, vragen wij een Verklaring omtrent het gedrag (VOG). Wij kunnen deze in overleg met u kosteloos aanvragen.

Na aanmelding ontvangt u toegang tot het digitale roosterprogramma. Er zijn altijd voldoende dagen beschikbaar waarop u een dienst kunt doen. Het werken op de strandpost is een mooie kans om ervaring op te doen en tegelijk te genieten van het mooie strandleven. De strandpost is niet alleen professioneel uitgerust, maar ook van alle gemakken voorzien.

 

WordPress Author Theme - Copyright 2024 EHBO Vereniging Castricum