Spring naar inhoud

Eerste Hulp (het EHBO diploma)

Cursus Eeerste HulpverlenerOm op een verantwoorde manier hulp te verlenen is het noodzakelijk dat u weet wat u wél mag en kunt doen, maar ook wat u niet moet doen.
Dit leert u tijdens de opleiding Eerste Hulp (het EHBO diploma).

Tijdens de opleiding komen onder andere aan de orde stoornissen in het bewustzijn, ademhaling en bloedsomloop, (ernstige) uitwendige bloedingen, shock, ontwrichtingen en botbreuken, vergiftiging, koude- en warmte letsel en diverse verwondingen. De opleiding is inclusief de reanimatievaardigheden en gebruik van de AED (Automatische Externe Defibrillator). Ook de specifieke Eerste Hulpverlening aan Kinderen is in de cursus opgenomen.

De cursus bestaat uit een e-learning module gevolgd door 6 praktijklessen.
De lessen worden door een gediplomeerd docent EHBO gegeven.
Om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op de praktijk wordt er ook geoefend met LOTUS® slachtoffers.

De lessen worden gegeven in ons leslokaal in Cultureel Centrum Nieuw Geesterhage, Geesterduinweg 3, 1902 CB  Castricum.

U wordt opgeleid voor het officiële diploma Eerste Hulp (het EHBO diploma) van het Oranje Kruis. Het diploma heeft een geldigheid van twee jaar, daarna kan het verlengd worden. Meer daarover leest u op de pagina ‘Vervolgcursus.

IN VERBAND MET DE CORONA-MAATREGELEN VAN DE OVERHEID ZIJN ALLE LESSEN EN CURSUSSEN STOPGEZET. WIJ STARTEN IN HET NAJAAR VAN 2021 WEER MET ONS CURSUSPROGRAMMA. INFORMATIE DAAROVER VOLGT.
U KUNT ZICH VRIJBLIJVEND OP DE WACHTLIJST LATEN PLAATSEN EN KRIJGT DAN AUTOMATISCH BERICHT.

De cursusavonden en het examen worden op een veilige en verantwoorde wijze gehouden. Daarbij worden de Corona-richtlijnen van de overheid strikt gevolgd. De groepsgrootte is beperkt en de lesruimte biedt voldoende gelegenheid om afstand tot elkaar te houden. Iedere cursist maakt gebruik van schone hulpmiddelen.
Bij binnenkomst in Geesterhage is het dragen van een mondmasker en het desinfecteren van de handen verplicht en bij het leslokaal wordt gebruik gemaakt van een gescheiden in- en uitgang. En uiteraard blijft u thuis bij gezondheidsklachten. Over het inhalen van lessen worden afspraken gemaakt. Indien u vanwege gezondheidsklachten niet aan de cursus kunt deelnemen wordt het cursusgeld terugbetaald.

Voor wie?

Reanimatie op strand WebsiteDe redenen om een diploma Eerste Hulp te willen behalen zijn natuurlijk heel persoonlijk. Dit geldt bijvoorbeeld voor ouders van (jonge) kinderen, vrijwilligers die regelmatig met groepen mensen omgaan, leerkrachten en hulpouders op scholen of begeleiders van sportteams. Ook bestaat de mogelijkheid dat men de opleiding op verzoek van de werkgever volgt of omdat men een eigen bedrijf  heeft.

Om tot het examen te worden toegelaten moet u in Nederland woonachtig zijn en op de dag van het examen tenminste 16 jaar oud zijn. Personen jonger dan 16 jaar kunnen aan het examen deelnemen na een schriftelijk verzoek van een ouder/verzorger en na schriftelijke toestemming van het bestuur van onze vereniging.

Duur en kosten van de opleiding

De cursus bestaat uit een e-learning waarin u alle theorie doorneemt en 6 praktijklessen om alle handelingen uitgebreid te oefenen.
De lesavonden wordt jaarlijks ruim voor aanvang van de cursus bekend gemaakt. De lestijden zijn van 19.30 tot 21.30 uur.
De kosten voor de gehele opleiding zijn € 165,00.  Dit is inclusief e-learning, lesboek, verbandmateriaal en examenkosten.
Veel zorgverzekeraars vergoeden cursussen eerste hulpverlening geheel of gedeeltelijk. Vraag dit na bij uw zorgverzekeraar of kijk op de zorgwijzer.

Aanmelden

U kunt u aanmelden met behulp van het inschrijfformulier dat u hier kunt downloaden. 
Na aanmelding ontvangt u uiterlijk twee weken voor aanvang van de cursus de bevestiging van deelname.
Bij annulering tot 2 weken voor aanvang van de cursus zijn geen kosten verschuldigd. Nadien wordt 10 % van het cursusgeld in rekening gebracht. Indien de cursus op of na de startdatum wordt opgezegd dan zijn de volledige cursuskosten verschuldigd. Mocht u voor het begin van de cursus weten dat u verhinderd bent deel te nemen aan de cursus, dan kan in overleg met de coördinator opleidingen een vervanger gestuurd worden. Dit is niet meer mogelijk indien de cursus al is gestart.
Voor vragen over deze opleiding kunt u per e-mail contact met ons opnemen of bellen met ons secretariaat.

Geslaagd! Hoe houd ik het diploma geldig?

Het diploma Eerste Hulp (EHBO diploma) is 2 jaar geldig. Om in aanmerking te komen voor verlenging van het diploma schrijft het Oranje Kruis voor dat in deze periode van 2 jaar de competenties (vaardigheden) worden getoond tijdens vervolglessen. Door lid te worden van onze vereniging betaalt u alleen de jaarlijkse contributie en krijgt u verder kosteloos een programma van herhalingslessen aangeboden. Zie voor meer informatie onze pagina vervolgcursus.

WordPress Author Theme - Copyright 2020 EHBO Castricum