Sla over naar de inhoud

Jubileum 90 jaar

1929-2019: 90 jaar EHBO Vereniging Castricum

Op 9 januari 1929 werden door Burgemeester Lommen de eerste EHBO diploma’s uitgereikt. Enkele van de geslaagde EHBO’ers besloten vervolgens op 13 januari 1929 om de EHBO Vereniging Castricum op te richten. 

In 2019 vieren wij daarom ons 90 jarig jubileum. Tijdens het jubileumjaar zal EHBO Vereniging Castricum met een aantal speciale activiteiten aandacht vragen voor haar werk.

Receptie 26-01-2019
Tijdens een receptie voor leden en genodigden heeft EHBO Vereniging Castricum het startsein gegeven voor de viering van haar 90-jarig jubileum.

Voorzitter Gosse Zoet memoreerde in zijn welkomstwoord de activiteiten die de vereniging al 90 jaar in Castricum uitvoert, zoals het verzorgen van een lesprogramma en de hulpverlening bij evenementen en op het strand. Hij benadrukte daarbij dat dit allemaal mogelijk is door de inzet van vele vrijwilligers.

Burgemeester Mans feliciteerde de vereniging met haar jubileum en zei blij te zijn met zo’n dynamische en actieve club. Hij stond in zijn toespraak onder andere stil bij de lessen jeugd-EHBO die de vereniging al sedert 1986 op de basisscholen in Castricum geeft. Ook noemde hij het voor inwoners en toeristen belangrijke werk op de strandpost. Jaarlijks zoeken zo’n 800 bezoekers hulp op de strandpost. Zowel voorzitter Zoet als burgemeester Mans spraken de wens uit dat de vereniging nog vele jaren actief zal blijven.

Namens het hoofdbestuur van de KNV EHBO werd een beachflag overhandigd zodat de aanwezigheid van de hulpverleners nog beter zichtbaar zal zijn.

Demonstratie/oefening 19-05-2019
Op 19 mei 2019 vindt een grote demonstratie/oefening plaats tijdens de voorjaarsmarkt en oldtimershow in het centrum van Castricum. Samen met de Castricumse brandweer, de Ambulancedienst NHN en politie wordt de onderlinge samenwerking getoond bij een ongeval met meerdere ‘slachtoffers’.

EHBO circuit bij De Hoep september 2019
Op een zondag in september kunnen kinderen van 5 tot 12 jaar met hun ouders deelnemen aan een EHBO-circuit dat wij in samenwerking met de PWN organiseren bij bezoekerscentrum De Hoep. Leuke opdrachtjes en vragen en ook mensen met ‘nepwondjes’ en een echte poppendokter staan dan klaar.

Lezing ‘Puberhersenen in ontwikkeling’ 14-09-2019
Op 14 september geeft de Hersenstichting een lezing over ‘Puberhersenen in ontwikkeling’. De lezing vindt plaats in het leslokaal van EHBO Vereniging Castricum in Cultuur Centrum Geesterhage.

U krijgt tijdens deze lezing meer inzicht over wat er gebeurt in de hersenen van pubers. Ook ontvangt u praktische tips die u kunnen ondersteunen.

De puberteit kan een hoop onzekerheid en verwarring met zich meebrengen. Voor pubers zelf, maar ook voor hun ouders. Want hoe ga je om met een kind dat zich de ene keer heel volwassen gedraagt en de andere keer juist niet?
Het gedrag van pubers kan voor een groot deel verklaard worden door de ontwikkeling van hun hersenen. De volledige ontwikkeling van de hersenen is een intensief proces dat al ver voor de geboorte begint en doorloopt tot tenminste het 25e levensjaar. In de puberteit maakt die ontwikkeling een cruciale fase door. In deze fase is de communicatie tussen verschillende hersengebieden nog niet in balans. Bovendien verandert hun slaappatroon, ook als gevolg van de ontwikkeling van hun hersenen. Daarbij zijn er verschillende hersenaandoeningen die juist in de puberteit tot uiting kunnen komen.

Al deze activiteiten zijn gratis toegankelijk. Meer informatie zoals de juiste datum en tijden leest u in op deze pagina en in de lokale kranten.

WordPress Author Theme - Copyright 2018 EHBO Castricum