Ga naar de inhoud

Hulpverlening bij evenementen

Sportwedstrijden, evenementen of concerten: waar veel mensen bij elkaar komen, is de aanwezigheid van gediplomeerde EHBO-ers noodzaak.
Organisatoren van evenementen, sportwedstrijden etc. zijn verantwoordelijk voor het organiseren van EHBO op de locatie.

Hulpverleningsteam EHBO bij Triatlon 2022

Hiervoor kan een beroep gedaan worden op de vrijwilligers van EHBO Vereniging Castricum, maar het aantal beschikbare vrijwilligers is beperkt en er zijn regelmatig meer aanvragen dan wij kunnen bemensen.

Daarom adviseren wij verenigingen en instellingen om eigen medewerkers tot EHBO-er op te leiden. Hierdoor bent u voor de hulpverlening niet meer afhankelijk van de beschikbaarheid van onze vrijwilligers.
Voor de mogelijkheden om eigen vrijwilligers op te leiden tot Eerste Hulpverlener, verwijzen wij u graag naar de cursus Eerste Hulpverlener.

Als hulpverlener dienst doen bij evenementen 

Er zijn doorlopend aanvragen voor EHBO’ers bij (sport)evenementen. Wilt u ook EHBO-dienst doen, neem dan contact op met de coördinator hulpverlening. Wilt u voor het eerst dienst doen als hulpverlener bij een evenement of voelt u zich nog niet zeker genoeg, geeft u dan toch gerust op dan delen wij u als ‘extra’ hulpverlener in zodat u ervaring op kunt doen.

Heeft u een EHBO diploma maar bent u geen lid van onze vereniging en wilt u als vrijwilliger dienst doen bij diverse Castricumse evenementen , neemt u dan gerust contact op met onze coördinator hulpverlening. Deze kan u alles vertellen over de mogelijkheden en voorwaarden.

Aanvraagformulier hulpverlening bij evenementen

Aanvragen voor hulpverlening bij niet commerciële evenementen in de gemeente Castricum kunnen worden gedaan met het aanvraagformulier dat u hier kunt downloaden. De aanvraag moet tenminste 6 weken vóór aanvang van het evenement in ons bezit zijn. Door uw aanvraag tijdig in te dienen is de kans groter dat wij u kunnen helpen. 

EHBO tasAan onze hulpverlening zijn voor de organiserende instantie kosten verbonden voor onder meer het beschikbaar stellen van hulpmiddelen zoals de AED, verbruik van materialen en reiskosten. De tarieven staan op het aanvraagformulier vermeld.
Doet u een beroep op de vrijwilligers van onze vereniging, dan wordt in overleg bepaald hoeveel EHBO-ers gewenst zijn; dit is o.a. afhankelijk van de locatie en het aantal mensen dat verwacht wordt bij het evenement. Ons beleid is dat er minimaal 2 EHBO-ers van onze vereniging inzetbaar moeten zijn.
De coördinatie van de hulpverlening is in handen van de coördinator hulpverlening.

Heeft u een EHBO diploma maar bent u geen lid van onze vereniging en wilt u als vrijwilliger dienst doen bij diverse Castricumse evenementen , neemt u dan gerust contact op met onze coördinator hulpverlening. Deze kan u alles vertellen over de mogelijkheden en voorwaarden.

Doorverwezen? Hoe gaat het met U?

Bent u op onze EHBO-post geweest voor hulp en bent u doorverwezen naar een huisarts, de huisartsenpost of de spoedeisende hulp? Voor de leden van onze vereniging is iedere doorverwijzing een leermoment. We willen waarom graag van u weten welke diagnose door de arts is gesteld, zodat we weten of we de ernst van uw incident op juiste wijze hebben ingeschat. U kunt het terugkoppelingsformulier ook hier invullen en verzenden.

WordPress Author Theme - Copyright 2024 EHBO Vereniging Castricum