Spring naar inhoud

Reanimatie en AED

cropped-AED-les-Website.jpgDe EHBO vereniging in Castricum beschikt over 2 Automatische Externe Defibrillatoren (AED).
Een AED is een apparaat waarmee geoefende EHBO’ers bij hartstilstand op veilige wijze een “stroomstoot” kunnen toedienen (defibrilleren). De overlevingskansen van het slachtoffer nemen hierdoor sterk toe.
Deze apparaten komt u op steeds meer plaatsen tegen waar veel mensen samenkomen.
Door ons worden de AED’s o.a. ingezet op de strandpost en bij de evenementen waarbij de Eerste Hulpverleners van onze vereniging aanwezig zijn.
Deze vrijwilligers hebben daartoe een opleiding gevolgd zodat men snel en veilig met deze apparatuur kan omgaan.

Opleiding

Deze training is onderdeel van de cursus Eerste Hulpverlener en wordt kosteloos aan onze leden aangeboden in het vervolgprogramma.

Daarnaast wordt de AED training als aparte cursus aangeboden in combinatie met de reanimatietraining.Deze combinatie is noodzakelijk omdat bij het gebruik van de AED reanimatievaardigheden noodzakelijk zijn.
Er wordt getraind in groepen van maximaal 6 personen per docent met een maximum van 12 personen per avond (2 docenten) zodat iedereen voldoende kan oefenen.

IN VERBAND MET DE CORONA-MAATREGELEN VAN DE OVERHEID ZIJN ALLE LESSEN EN CURSUSSEN STOPGEZET. WIJ STARTEN IN HET NAJAAR VAN 2021 WEER MET ONS CURSUSPROGRAMMA. INFORMATIE DAAROVER VOLGT.
U KUNT ZICH VRIJBLIJVEND OP DE WACHTLIJST LATEN PLAATSEN EN KRIJGT DAN AUTOMATISCH BERICHT.

Duur en kosten van de opleiding

De les worden gegeven in ons leslokaal in Cultuur Centrum Nieuw Geesterhage, Geesterduinweg 3, 1902 CB  Castricum. De training duurt 3 uur en wordt gegeven op één avond van 19.00 tot 22.00 uur. De kosten van de opleiding bedragen in totaal € 55,00 inclusief instructieboekje en certificaat.
Veel zorgverzekeraars vergoeden cursussen eerste hulpverlening geheel of gedeeltelijk. Vraag dit na bij uw zorgverzekeraar of kijk op de zorgwijzer.

Aanmelden

Oefening reanimatieAanmelding kan plaatsvinden met behulp van het inschrijfformulier dat u hier kunt downloaden.
Na aanmelding ontvangt u uiterlijk twee weken voor aanvang van de cursus de bevestiging van deelname.

Bij annulering tot 2 weken voor aanvang van de cursus zijn geen kosten verschuldigd. Nadien wordt 10 % van het cursusgeld in rekening gebracht. Indien de cursus op of na de startdatum wordt opgezegd dan zijn de volledige cursuskosten verschuldigd. Mocht u voor het begin van de cursus weten dat u verhinderd bent deel te nemen aan de cursus, dan kan in overleg met de coördinator opleidingen een vervanger gestuurd worden. Dit is niet meer mogelijk indien de cursus al is gestart.
Voor vragen over deze opleiding kunt u per e-mail contact met ons opnemen of bellen met ons secretariaat.

Naast de jaarlijkse cursus en herhalingsles, bieden wij onze leden de gelegenheid om periodiek hun vaardigheden te oefenen tijdens inloopavonden Reanimatie/AED. De inloopavonden zijn op woensdag 21-10-2020, donderdag 28-01-2021 en maandag 26-04-2021 van 19.30 tot 21.30 uur. De inloopavonden voldoen aan de veiligheidsvoorschriften met betrekking tot het coronavirus. Daarom is aanmelding vooraf noodzakelijk. U krijgt dan een tijdsvenster van een 1/2 uur toegewezen.

Geslaagd! Hoe houd ik het certificaat geldig?

Het certificaat Reanimatie/AED is 2 jaar geldig. Om in aanmerking te komen voor verlenging van het certificaat moeten de vaardigheden tenminste 1 x  per jaar worden geoefend tijdens een herhalingsles. Ook bieden wij onze leden jaarlijks 3 vrijblijvende inloopavonden aan waarop geoefend kan worden. Door lid te worden van onze vereniging betaalt u alleen de jaarlijkse contributie en krijgt u verder kosteloos een programma van herhalingslessen en inloopavonden aangeboden. 

WordPress Author Theme - Copyright 2020 EHBO Castricum